Laat bij ons uw pasfoto's maken, klaar terwijl u wacht in enkele minuten dagelijks van 9 tot 18 u.    |   HUUR FOTOMATERIAAL VIA https://www.gearbooker.com/nl
( 24/7 webshop )
Foto Video Robyns
 > Waarom Nikon Z

Waarom Nikon Z

 

Z-mount   |   Ergonomie  |  Menu structuur  |  Z-lenzen   |   Productoverzicht  |   Lease

 

Maak kennis met de nieuwe iconische Nikon Z fcIn de Nikon Z fc met DX-sensor komen het retro Nikon cameraontwerp van de ico- nische Nikon FM2 uit 1982 en de innovatieve technologie van de Z-serie samen voor een uitmuntende beeldkwaliteit en een pure, authentieke stijl. Bij deze camera zit passie in elk detail. Van het ontwerp van het pentaprisma, het ronde oculair voor de elektronische zoeker tot het gegraveerde Nikon logo.

Met de draaiknoppen bedien je eenvoudig de sluitertijd, de belichtingscompensa- tie en de ISO-gevoeligheid en heb je zelf de volledige controle over het maken van het perfecte beeld. Nu met €100 introductiekorting. Meer weten? Klik hier en ontdek alles over deze nieuwe Nikon Z FCWaarom kiezen voor een Nikon Z-serie systeemcamera altijd een goed idee is:

 

 • Grote Z-mount: meer licht, hoogste kwaliteit beelden.
 • Fantastische ergonomie met diepe grip.
 • Compact, lichtgewicht, spatwaterbestendig en de geprezen gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur.
 • Uitgebreid aanbod van NIKKOR Z objectieven met hoge resolutie en scherpte van rand tot rand.
 • Perfect voor video.
 • 100% compatibel met alle bestaande NIKKOR F-objectieven zonder verlies van beeldkwaliteit met de FTZ-adapter.
 • Hoge resolutie OLED elektronische zoeker voor een helder en scherp natuurlijk beeld.
 • Stil fotograferen, voor het vastleggen van belangrijke momenten zonder deze te verstoren.
 • Z-series camera’s worden steeds beter dankzij regelmatige software updates.
 • Met de snelle oog- en dierdetectie AF schiet je altijd scherp.

   

Grote Z-mount: Meer licht is gelijk aan een hogere beeldkwaliteit.

De Z-mount is met een diameter van 55mm de grootste full-frame mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit.

 

Korte lensafstand zorgt voor compacter en lichter toestel.

Met een afstand van slechts 16 mm tussen de Z-mount en sensor lijkt Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere camera's en lenzenontwerpen mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.

 

 

Gekende Nikon ergonomie

De bekroonde camera's uit de Z-serie belichamen de elegantie, duurzaamheid, bediening en werking van Nikon D-SLR-camera's, maar dan in een kleinere behuizing.

Zoek verschillende perspectieven op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie. Swipe gemakkelijk heen en weer wanneer u beelden terugkijkt op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie en dubbeltik op een deel van een foto om dat gedeelte op 100% te bekijken.

De grote, diepe grip en het zeer uitgebalanceerde gewicht van de Z-serie liggen aangenaam in de hand, zowel met NIKKOR Z-objectieven als met NIKKOR-objectieven met F-mount met allerlei brandpuntsafstanden in combinatie met de FTZ-adapter.

 

 

Zeer gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon DSLR camera’s.

Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodig hebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur.

 

 

Gebouwd voor een uitstekende betrouwbaarheid

De camera's uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichte magnesiumlegering als de professionele D-SLR's van Nikon, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ook voorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven.

 

 

Het startpunt voor schitterende videoproducties

Of je nu net begint met video, je eigen vlogs wil creëren of een professionele videomaker bent, de Nikon Z-serie heeft voor elke creatieveling de capaciteiten om je productie naar een hoger niveau te tillen.

Door de krachtige Nikon processor(s) kan je vloeiende, stabiele en filmische full-frame 4K Ultra HD beelden schieten. De grote buffercapaciteit, snelle en nauwkeurige autofocus, ingebouwde VR en een heldere elektronische zoeker zorgen voor ongekende prestaties of je nu video opneemt of fotografeert.

Daarnaast kan je dankzij de grote Z-mount en de korte lensafstand een breed scala aan NIKKOR-filmobjectieven gebruiken. Van een vast-brandpunt-objectief tot jouw favoriete zoomobjectief.

Daarbovenop is de flexibiliteit van externe controle en opname met geweldige uitbreidingen zoals de Atomos Ninja V ook een grote plus. Kortom geef jouw creativiteit de vrije loop met een camera uit de lichte en handzame Nikon Z-serie.

Mis geen moment met de oog- en dierdetectie autofocus.

Stel scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen van mensen. Dierdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je foto's maakt of video opneemt.

 

 

Nikkor Z-objectieven - MEER LICHT, MEER IMPACT

Dankzij de zeer grote Nikon Z-mount kunnen uw NIKKOR Z-objectieven meer licht over het hele beeld opvangen. En omdat daarbij de afstand tussen de mount en de sensor kort is, wordt de lichtafval aan de randen van het beeld beduidend verminderd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om detail en nuance, helemaal tot aan de rand. Nikon heeft intussen al 16 NIKKOR Z objectieven op de markt en is volop nieuwe objectieven aan het aankondigen.

Dromerige bokeh

Prachtig onscherpe achtergronden leiden de ogen van de kijker op natuurlijke wijze naar het hoofdonderwerp. De negen afgeronde diafragmalamellen van S-Line-objectieven geven onscherpe lichtpunten een zachte, ronde, consistente vorm.

 

 

Compatibiliteit met F-objectieven dankzij FTZ-adapter

Heb jij in het verleden al geïnvesteerd in een uitgebreide collectie Nikon F-objectieven? Of ontbreekt er nog een objectief die jij absoluut nodig hebt in het NIKKOR Z gamma? Geen nood, dankzij de FTZ adapter zijn alle F-objectieven compatibel met de Z-serie systeemcamera’s zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast kan je ook al je speedlight-flitsers, afstandsbedieningen, draadloze zenders en externe microfoons blijven gebruiken met Nikon Z.

 

 

Waarom kiezen voor een Nikkor Z?

    

Hoge resolutie met scherpte van rand tot rand

 

Dankzij de asferische objectieven en glas met grote brekingsindex in combinatie met de grote binnendiameter en korte lensafstand bekomen we ongeëvenaarde kwaliteit. Daarnaast worden diverse lensaberraties effectief gecorrigeerd. Dit alles zorgt voor een gelijkmatige scherpte over het hele lensoppervlak tot zelfs in de randen.

 

Baanbrekende optische prestaties

 

Dankzij de nieuwe ARNEO coat worden beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk verminderd. De ARNEO coat is een antireflectiecoating die zorgt voor een zeer lage reflectie van invallend licht dat verticaal op het lensoppervlak valt. In combinatie met Nano Crystal Coat kunnen heldere en scherpe beelden met een minimum aan beeldschaduwen en lichtvlekken op een betrouwbare manier worden vastgelegd, zelfs als zich een lichtbron in het beeld bevindt.

 

Optimale video prestaties met minimale focus breathing

 

Door de combinatie van meerdere AF-aansturingsmechanismen wordt de positie van de scherpstellingsgroepen nauwkeurig en snel geregeld. Dat zorgt voor optimale prestaties met een minimale focus breathing ook tijdens video.

 

 

Deze winkel wordt u aanbevolen door
Mail Winkelkar